Tříkrálová koleda skončila, sbírka podpoří stovky projektů pro lidi v nouzi

Kolednice z Dolní Lukavice na Přešticku. Foto: Radek Hora

Tříkrálové koledování v ulicích skončilo, koledníky s pokladničkou opatřenou logem Charity už dnes nepotkáte. V plném proudu je úřední rozpečeťování kolednických schránek a pečlivé sčítání obsahu. „Předběžné výsledky nás naplňují nadějí, že dárci štědře podpořili záměry naší sbírky pro pomoc lidem v nouzi. Výnos pomůže stovkám projektů zejména pro seniory, lidi s postižením, matky s dětmi v tísni, lidi bez domova a sociálně vyloučené. Všem dárcům i koledníkům ze srdce děkuji,“ říká ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Na Tříkrálovém koncertě vystoupí Ulrychovi s Javory nebo Pavel Šporcl

Tradiční Tříkrálový koncert v Městském divadle v Brně je zamýšlen jako poděkování koledníkům, partnerům i všem drobným dárcům a příznivcům. Již devátý roční koncertu budou opět moderovat Martina Kociánová a Jan Čenský a vystupovat budou sourozenci Ulrychovi – Javory, Pavel Šporcl, Kašpárek v rohlíku, Beata Bocek a Pavel Helan. Zveme Vás ke sledování přímého přenosu na programu ČT 1 v neděli 10. ledna 2016 od 18 hodin.

Pojďte s námi koledovat! V Hodoníně nám stále schází koledníci!

Zveme všechny lidi, kteří chtějí pomáhat druhým, aby nám přišli pomoci s tradiční a všeobecně známou TŘÍKRÁLOVOU SBÍRKOU. Uvítáme pomoc v podobě každého člověka, který bude ochotný nám pomoci s koledováním v Hodoníně. Abychom mohli tříkrálové požehnání předat do co největšího počtu domácností, HLEDÁME TŘÍKRÁLOVÉ KOLEDNÍKY (děti i dospělé, vnoučata i prarodiče,...) a VEDOUCÍ SKUPINEK (nad 15 let).

Zájemci, dobrovolníci, se mohou hlásit u paní Ludmile Malé, na telefonu 737 234 077, nebo osobně v kanceláři Oblastní charity Hodonín na Wilsonově ulici.

Doprovodné akce Tříkrálové sbírky na jižní Moravě a Vysočině pokračují

Největší dobročinná kampaň v ČR se odehrává tradičně prvních 14 dnů v lednu. V Brně dne 6. ledna od 16.00 hod. projdou tři králové centrem na koních. Poputují z Petrova ke kostelu sv. Jakuba. Obdobné akce se konají po celém regionu.

Tříkrálová sbírka pomáhá lidem v nouzi v ČR. Uprchlíkům pomáhají dárci jinak

Výtěžek Tříkrálové sbírky je primárně určen na pomoc lidem v nouzi v regionu, kde se sbírka koná. Tam, kde lidem pomáhají charitní sociální a zdravotní služby. V zahraničí pomáhá v rámci dlouhodobých rozvojových misí Charity ČR (např. rozvoj domácí péče v Moldavsku). Na pomoc uprchlíkům bylo zřízeno samostatné konto Diecézní charity Brno v rámci celorepublikově osvědčené veřejné sbírky.

Tříkrálová sbírka na jižní Moravě vypukne hned po Novém roce

Největší dobročinná kampaň v ČR se odehraje tradičně prvních 14 dnů v lednu. Tříkrálovou sbírku v brněnské diecézi zahájí biskup 2. ledna 2016 v 15.00 hod. požehnáním koledníků na Petrově. V loňském roce lidé Diecézní charitě Brno do sbírky darovali na jižní Moravě a v části Kraje Vysočina téměř 21 mil. korun, což bylo o 1,7 milionu více než předloni. Do koledování se zapojilo 13 tisíc koledníků, letos se očekává stejný počet. Na území celé ČR výtěžek činil 89 mil. korun.

Počátkem ledna proběhne již pošestnácté celostátní Tříkrálová sbírka

Ilustrační snímek: Koledníci ze Světlé nad Sázavou

Do ulic našich obcí a měst v lednu opět vyjdou charitní koledníci, aby u prahů domácností, na chodnících a náměstích předali poselství o narození Božího syna. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a při tom poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity ČR. Výtěžek Tříkrálové sbírky 2016 je určen na pomoc těm, kteří si sami pomoci nedokáží z důvodu stáří, nemoci, hendikepu či své nedobré sociální situaci.