Prázdninový provoz Charitní sociálně právní poradny

Provozní doba Charitní sociálně právní poradny od 1. 7. do 31. 8. 2019 pro pracoviště v Hodoníně, Bučovicích a Slavkově u Brna.

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Biskupové vyzývají k finanční sbírce na pomoc křesťanům na Blízkém východě

Čeští a moravští biskupové vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Sbírka proběhne v neděli 26. května. Tato 6. neděle velikonoční je Dnem modliteb za pronásledované křesťany. Text výzvy bude přečten v závěru bohoslužeb o týden dříve, v neděi 19. května. "Láska k našim bratřím a sestrám nás nemůže nechat klidnými, když myslíme na ty, kteří pro Krista trpí," píší biskupové.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa

Slovo migrace se po takzvané uprchlické krizi stalo v českém kontextu slovem výbušným, spojeným s negativními emocemi, jako je strach a pocit ohrožení. Charita Česká republika reaguje na situaci vydáním studie Cesty k prosperitě. Migrace a rozvoj v České republice, která v mnohém fakticky vyvrací veřejností zaběhnuté postoje.

Naplňte s námi sběrné košíky potravinami a hygienickými potřebami pro lidi v nouzi

Připojte se s námi a pomozte potřebným. Už v sobotu 18.5.2019 budeme opět vybírat v partnerských supermarketech trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, které poputují do charitních služeb. Pomoci můžete již tradičně nákupem vybraných trvanlivých potravin, jako jsou konzervy, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, sůl, koření, omáčky a další, nebo nákupem základních hygienických potřeb, jako jsou zubní kartáčky a pasty, mýdla a sprchové gely, prací prášky a čisticí a dezinfekční prostředky.

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Za finanční podpory Nadace Terezy Maxové dětem se uskutečnil projekt "Rodina - to nejlepší pro dítě"

Nadace Terezy Maxové dětem finančně podpořila projekt "Rodina - to nejlepší pro dítě", který se uskutečnil v roce 2018 v rámci Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi Hodonín, které provozuje Oblastní charita Hodonín.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Nadační fond ALBERT podpořil projekt Mládí správným směrem a umožňuje jeho pokračování

Nadační fond ALBERT podpořil projekt Mládí správným směrem, který probíhal v roce 2018 v rámci Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi Hodonín a Nízkoprahového klubu Pohoda v Hodoníně. Služby provozuje Oblastní charita Hodonín.

Projekt byl určen pro děti a mládež, kteří řeší nějakou náročnou sociální situaci, např. potíže ve škole, s vrstevníky, potíže v komunikaci s rodiči, v přístupu k zájmovým aktivitám, atd.