Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Bučovicích, Hodoníně a Slavkově u Brna

3. 1. v 10.30 hod. Bučovice na náměstí.
3. 1. ve 12.00 hod. Slavkov u Brna Palackého náměstí (před radnicí).
4. 1. v 10.00 Hodonín před radnicí.

Srdečně zveme všechny příznivce dobročinného díla a koledníky na slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019. Cestou budeme hrát, zpívat, koledovat a radovat se z příchodu Králů do našeho města.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Vánoce patří i lidem na okraji. Pro Charitu není o svátcích nikdo vyloučen

Modlitba za přežití zimy v Azylovém domě sv. Terezie 20. 12. 2018

Vánoce patří chudým i bohatým, protože Spasitel se narodil pro každého. Tímto heslem se řídí i pracovníci Charity Česká republika, když vymýšlí, jak připravit sváteční chvíle pro ty, kterým pomáhají po celý rok – chudým lidem na okraji, osamělým a lidem bez domova. Aby i pro ně prožili Boží narozeniny jako „radostnou zvěst“. I chudí a vyloučení nechť zažijí sílu přátelské pospolitosti. Připojit se k Charitě mohou i dobrovolníci.

ČSOB Pomáhá regionům

S radostí oznamujeme, že naše služba byla vybrána do programu ČSOB pomáhá regionům 2018 – podzimní výzva! Co to znamená?

ČSOB má nadaci, která podporuje neziskové organizace, pravidelně vyhlašuje výzvy na podporu těchto organizací. Protože CHPS Šardice potřebuje nový služební automobil, aby byla pokryta péče ve všech 7 obcích, obrátila se na tuto nadaci.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Ilustrační snímek Charita Česká republika

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci. Charitní návod pro každého

Ilustrační snímek Jakub Žák

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Jenže mnoho bezdomovců sem vůbec nepřijde, přestože je situace kritická. Proto apelujeme na všechny, aby nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova spolu s námi.

Charita pokračuje ve zkvalitňování svých sociálních služeb. Zaměří se i na řešení palčivých témat

Ilustrační snímek Jakub Žák

Charita Česká republika v září odstartovala nový celostátní projekt „Ke kvalitě v Charitě  II“. Je zaměřen na metodickou podporu kvality sociálních služeb a napomůže profesnímu růstu zaměstnanců sociálních služeb - jak sociálních pracovníků, tak pracovníků v sociálních službách. Konečným cílem bude zlepšení služeb pro jejich uživatele.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Národní potravinová sbírka 2018

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

Výtěžek sbírky Koláč pro hospic 2018

Ve středu 3. 10. se uskutečnil další ročník charitativní sbírky Koláč pro hospic. Letos jsme díky Vám získali neuvěřitelných 37 668 korun! Peníze poslouží na provoz a vybavení hospicové a paliativní péče.
Velmi děkujeme všem, kteří přispěli v této sbírce. Poděkování za zapojení patří také firmám
Sonnentor ČejkoviceKarel Kaňák s.r.o.Nemocnice TGM Hodonín, Vodovody a kanalizace Hodonín, Savencia Fromage & DairyHodonín, KPB Intra a LIKO-S
DĚKUJEME!!!

Příběh naší dlouholeté dobrovolnice

„Přinášíme vám další ze série lidských příběhů, které jsou spojeny s Oblastní charitou Hodonín díky patnáctileté tradici akreditovaného dobrovolnictví.“