Zábavný den v hodonínském Bambinu

Děkujeme provozovateli Dětského hřiště Bambino, že nám poskytl volné vstupy pro děti z azylového domu. Děti se vydováděly na všech možných atrakcích, moc se jim v Bambínu líbilo a nejenom dětem, ale i maminkám, které si odpočinuly od každodenních starostí a zažily příjemné společné chvíle.

Koledovat vyšli i zaměstnanci a děti z azylového domu v Hodoníně

Všichni zaměstnanci AD vyšli do ulic koledovat na Tříkrálovou sbírku spolu s dětmi maminek, které jsou v současné době ubytované, ale i děti, které bydlely dříve v AD.

Betlémská radost na Domově pro matky s dětmi

Tak jako každým rokem, i letos přišli do našeho domova skauti z oddílu Slunovrat pod vedením paní Lingové. Společně s maminkami a dětmi zazpívali koledy, předali nám betlémské světlo a dětem krásné, vlastnoručně dělané dárečky, které všem udělaly velkou radost.

Adventní čas v Domově pro matky s dětmi

Jako každý rok přišla Mikulášská výprava z Dětského domova Hodonín. Tímto jim taky děkujeme. Mikuláš s andělem mohl předat balíčky pro děti v azylovém domě, také díky národní potravinové sbírce.

Jarní tvoření

Jarní tvoření v domově pro matky s dětmi.

Adventní čas v Domově pro matky s dětmi

5. 12. k nám přišel Mikuláš v doprovodu čerta a anděla a rozdal dětem dárky. Maminky pekly vánoční cukroví i vánočku, děti také nezahálely a vyrobily několik vánočních kaprů a dárečků. Z Kooperativy a Rádia Jih přivezly dětem dárky k vánocům. Přišlo také mnoho dárců, kteří obdarovali naše děti a maminky.

Všem tímto děkujeme a přejeme požehnané vánoční svátky a všechno nejlepší v novém roce.

Betlémské světlo 2016

Bývá už tradicí, že nás v předvánoční čas navštěvují skauti z oddílu Slunovrat pod vedením paní Lingové.

I v letošní roce přišli, abychom se na chvíli zastavili a společně s maminkami a dětmi zazpívali koledy. Skauti nám předali betlémské světlo a dětem krásné, vlastnoručně dělané dárečky, které všem udělaly velkou radost.

Společně malujeme svět

Domov pro matky s dětmi v Hodoníně se pod vedením pracovnice Bc. Miroslavy Hudečkové zúčastnil výtvarné soutěže pod názvem „Společně malujeme svět“ na téma „Čáry a kouzla“, kterou pořádal již třetím rokem azylový dům při Diakonii CCE v Litoměřicích. Byla to pro nás výzva, protože se sejdou díla dětí a maminek z azylových domů z celé ČR.

Listopadové tvoření

V azylovém domě pro matky s dětmi se i v listopadu tvořilo. Děti obtiskávaly listy a jablíčka, malovaly zimní oblečení, maminky se učily vyrábět svíčky, společně s dětmi pekly perníčky, které krásně nazdobily a také si vyrobily krásné adventní věnce.

Podzim v Domově pro matky s dětmi

I na podzim se u nás v Domově pro matky s dětmi pořád něco děje. Maminky společně s dětmi uklidily dvůr, vyřezaly dýňové strašáky, a když bylo venku zima, tvořili jsme doma