Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Výtěžek sbírky Koláč pro hospic 2018

Ve středu 3. 10. se uskutečnil další ročník charitativní sbírky Koláč pro hospic. Letos jsme díky Vám získali neuvěřitelných 37 668 korun! Peníze poslouží na provoz a vybavení hospicové a paliativní péče.
Velmi děkujeme všem, kteří přispěli v této sbírce. Poděkování za zapojení patří také firmám
Sonnentor ČejkoviceKarel Kaňák s.r.o.Nemocnice TGM Hodonín, Vodovody a kanalizace Hodonín, Savencia Fromage & DairyHodonín, KPB Intra a LIKO-S
DĚKUJEME!!!

Příběh naší dlouholeté dobrovolnice

„Přinášíme vám další ze série lidských příběhů, které jsou spojeny s Oblastní charitou Hodonín díky patnáctileté tradici akreditovaného dobrovolnictví.“

"Rodina - to nejlepší pro dítě"

Za podpory Nadace Terezy Maxové dětem spustily Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Hodonín projekt "Rodina - to nejlepší pro dítě".

Projekt je určen pro rodiny s nezletilými dětmi, které se nachází v krizové či jinak obtížné životní situaci a potřebují pomoc při naplnění svých funkcí.

Městkská policie se opět zapojila do AKCE JEHLA

Projekt: Mládí správným směrem

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Hodonín rozjely za podpory Nadačního fondu Albert projekt Mládí správným směrem.

Projekt poskytne mladým lidem podporu pro zvládání obtížných životních situací, rozvoj jejich schopností a jejich nasměrování v životě, které jim umožní využít svůj potenciál. Je založen na individuální práci s mladým člověkem prostřednictvím aktivizačních, vzdělávacích a terapeutických činností.

Kristýna: Dobrovolnictví je dobrá volba

Do Klubu v 9 docházím jako dobrovolník již čtvrtým rokem. Na začátku roku 2014 jsem hledala vhodnou činnost a místo pro využití mých skromných tvůrčích schopností. Kamarádka mi navrhla dobrovolnictví, kterému se sama zrovna věnovala v Hradci Králové. Na internetu jsem objevila právě Klub v 9 a zkusila napsat email vedoucí této služby. Následovala úvodní schůzka s pracovnicí Janou a poté schůzka v dobrovolnickém centru Kambala, kde jsem podepisovala smlouvu o dobrovolnické službě.

Svatodušní sbírka na Charitu

Již tradičně se bude v kostelích brněnské diecéze konat Sbírka na Charitu, kterou ustanovil biskup Mons. Vojtěch Cirkle, zřizovatel Diecézní charity Brno. Datum konání sbírky bylo určeno na slavnost Seslání Ducha svatého, který letos připadá na neděli 20.5.2018. Tento krásný svátek znovuobrození Církve přes dary Ducha je příležitostí k obnově našeho duchovního života.