Bezbarierová doprava pro seniory v Centru denních služeb

Centrum denní služeb Slavkov u Brna

Svoboda pohybu je jednou z nejdůležitějších věcí v životě. Zdravý chodící člověk si svou dopravu či přesun lehce zajistí sám. Zdravotně postižený, se sníženou schopností pohybu nebo imobilní, pohybující se na vozíku, je odkázán na pomoc svých blízkých nebo jiných osob. S tím souvisí možnost dopravy do Centra denních služeb ve Slavkově u Brna, k vyřízení osobních záležitostí, k lékaři apod.

Myšlenka pořízení bezbariérového automobilu pro Centrum denních služeb ve Slavkově u Brna vnikla již v dřívějších letech, ale vzhledem k finanční situaci nebylo možné ji realizovat. V roce 2016 se naskytla možnost pořízení auta na základě jednání s různými institucemi, financování nákupu vozu proběhlo z různých zdrojů. S návrhem spolupráce a možností podpory bylo osloveno asi 50 možných dárců z řad právnických osob, firem, obcí, měst a veřejných institucí. Jednání s možnými sponzory trvalo v období od května do prosince 2016. Přes trochu komplikované dodání automobilu, který musel projít ještě speciální úpravou pro bezbariérový provoz, jsme se konečně dočkali.Nový automobil Centra denních služeb ve Slavkově u Brna.

Nyní můžete v ulicích Slavkova u Brna a přilehlého okolí potkávat vůz Citröen Berlingo s nájezdovou plošinou, který umožnil důstojnou přepravu imobilních seniorů Centra denních služeb. Pracovnicím charitní služby odpadla spousta námahy a obtížné manipulace při převozu seniorů, kteří bydlí ve Slavkově u Brna a blízkém okolí. Děkujeme za podporu JMK, Městu Slavkov u Brna, Vak Vyškov, obcím Hrušky, Holubice, Vážany nad Litavou, firmám DE HEUS, Dypree a Autotransport Matuštík. Nákup vozu byl podpořen také ze zdrojů charitní Tříkrálové sbírky.

Děkujeme!