Hledáme dobrovolníky

tel.: 534 001 254; mob.: 737 234 077
ludmila.mala@hodonin.charita.cz

Příběh naší dlouholeté dobrovolnice

„Přinášíme vám další ze série lidských příběhů, které jsou spojeny s Oblastní charitou Hodonín díky patnáctileté tradici akreditovaného dobrovolnictví.“

"Rodina - to nejlepší pro dítě"

Za podpory Nadace Terezy Maxové dětem spustily Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Hodonín projekt "Rodina - to nejlepší pro dítě".

Projekt je určen pro rodiny s nezletilými dětmi, které se nachází v krizové či jinak obtížné životní situaci a potřebují pomoc při naplnění svých funkcí.

Projekt: Mládí správným směrem

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Hodonín rozjely za podpory Nadačního fondu Albert projekt Mládí správným směrem.

Projekt poskytne mladým lidem podporu pro zvládání obtížných životních situací, rozvoj jejich schopností a jejich nasměrování v životě, které jim umožní využít svůj potenciál. Je založen na individuální práci s mladým člověkem prostřednictvím aktivizačních, vzdělávacích a terapeutických činností.

Kristýna: Dobrovolnictví je dobrá volba

Do Klubu v 9 docházím jako dobrovolník již čtvrtým rokem. Na začátku roku 2014 jsem hledala vhodnou činnost a místo pro využití mých skromných tvůrčích schopností. Kamarádka mi navrhla dobrovolnictví, kterému se sama zrovna věnovala v Hradci Králové. Na internetu jsem objevila právě Klub v 9 a zkusila napsat email vedoucí této služby. Následovala úvodní schůzka s pracovnicí Janou a poté schůzka v dobrovolnickém centru Kambala, kde jsem podepisovala smlouvu o dobrovolnické službě.

Svatodušní sbírka na Charitu

Již tradičně se bude v kostelích brněnské diecéze konat Sbírka na Charitu, kterou ustanovil biskup Mons. Vojtěch Cirkle, zřizovatel Diecézní charity Brno. Datum konání sbírky bylo určeno na slavnost Seslání Ducha svatého, který letos připadá na neděli 20.5.2018. Tento krásný svátek znovuobrození Církve přes dary Ducha je příležitostí k obnově našeho duchovního života.

Kontaktní centrum se zapojilo do sběru stříkaček

Kontaktní centrum se zapojilo do dvou akcí pořádaných ve městě Hodonín. Dne 7. dubna se konala akce veřejné iniciativy Srdce pro Hodonín „Samoseto neuklidí“. Kontaktní centrum zapůjčilo zdarma kontejnery pro nálezy použitých injekčních stříkaček dobrovolníkům, kteří v rámci dané akce uklízeli prostory kolem vlakového a autobusového nádraží.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

MDŽ: Charita má ženskou tvář a květinou ve svátek nezarmoutíš

Z azylového domu. Ilustrační snímek Jakub Žák

U příležitosti Mezinárodního dne žen, svátku úcty k ženám, připomínáme, že rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Ženy jsou rovněž z hlediska rizika více ohroženy chudobou více, než muži. Ženy však pracují také v Charitě. Co by jim k MDŽ udělalo radost? A co by popřály ženám, s nimiž se setkávají při vykonávání své profese? O tom více v anketě.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

Martina Veverková, sociální analytička Charity ČR. Foto: Aleš Masner

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.