Benefiční koncert Javory a Javory beat pro Oblastní charitu Hodonín

Oblastní charita Hodonín Vás co nejsrdečněji zve na benefiční koncert Javory a Javory beat, který se uskuteční 23. června v 17.00 v chrámu sv. Vavřince v Hodoníně.
Předprodej vstupenek je v sídle Oblastní charity Hodonín, Wilsonova 4242/7, Hodonín nebo na našich pobočkách v Ratíškovicích, Mutěnicích, Dolních Bojanovicích, Šardicích a ve Ždánicích. Případně na telefonu 736 529 293. Vstupné v předprodeji 250 Kč, na místě 300 Kč.

Dětské odpoledne k oslavě 25. výročí založení Oblastní charity Hodonín

Oblastní charita Hodonín ve spolupráci s přístaviště U Jezu Vás srdečně zve na dětské odpoledne k oslavě 25. výroční založení OCH Hodonín
Čeká na vás rodinné odpoledne plné her, soutěží, malování na obličej, skákací hrad, plavba po Moravě, výtvarné  dílny a táborák. Těšíme se na Vás v neděli 4. července od 14.00 do 18.00 hodin v areálu přístaviště U Jezu v Hodoníně.

Charitní dobrovolníci, zapojte se do soutěže!

Milí dobrovolníci, kteří pomáháte v charitních službách, při charitních akcích nebo jakkoli věnujete svůj volný čas ve prospěch lidí v nouzi, děkujeme Vám! Šetříte Charitě čas a finance, ale také dodáváte velké množství pozitivní energie a optimismu lidem, kteří jsou mnohdy ve velmi těžkých situacích. Jako malé poděkování Vám nabízíme soutěž o tablet a mobilní telefony. Více najdete na letáku

Známe výherce z tříkrálové soutěže pro koledníky. Děkujeme za všechny zaslané příspěvky!

Během uplynulé Tříkrálové sbírky proběhla soutěž pro koledníky o ceny od firmy T-mobile a Brněnského biskupství. Účastníci měli na soutěžní lístek nakreslit nebo namalovat, na co se v zimě nejvíce těší. Do dvou kol soutěže se sešlo několik stovek obrázků. Výherci byli vylosováni na začátku ledna a března. Všem účastníkům děkujeme!

Bezbarierová doprava pro seniory v Centru denních služeb

Centrum denní služeb Slavkov u Brna

Svoboda pohybu je jednou z nejdůležitějších věcí v životě. Zdravý chodící člověk si svou dopravu či přesun lehce zajistí sám. Zdravotně postižený, se sníženou schopností pohybu nebo imobilní, pohybující se na vozíku, je odkázán na pomoc svých blízkých nebo jiných osob. S tím souvisí možnost dopravy do Centra denních služeb ve Slavkově u Brna, k vyřízení osobních záležitostí, k lékaři apod.

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

Sociální práce je spíše poslání než povolání. Zaslouží si naši úctu. Snímek: Richard Bouda

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.

V neděli zazní na ČT1 jubilejní Tříkrálový koncert

Tříkrálový koncert. Foto: Richard Bouda

Tradiční součástí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se koná v neděli 8. ledna v Městském divadle v Brně. V přímém přenosu jej uvede Česká televize v 18 hodin na programu ČT 1. Koncert moderují Martina Kociánová a Jan Čenský. Na Tříkrálovém koncertu 2017 vystoupí Boni pueri, Spirituál kvintet, Věra Martinová, Václav Neckář & Bacily, Lenny a Slza.