Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:

!!! KONCERT JAVORY BEAT ZRUŠEN !!!

Bohužel Vám musíme oznámit, že koncert musí být z důvodu nemoci zrušen. Peníze za vstupenky si můžete vyzvednout na prodejních místech. Omlouváme se za případné komplikace. Děkujeme!

Oblastní charita Hodonín vypisuje výběrové řízení

Oblastní charita Hodonín vypisuje výběrové řízení na obsazení pracovní pozice: Sociální pracovník a vedoucí pro Charitní pečovatelskou službu Ždánice; vedoucí Charitní poradny Bučovice a Slavkov u Brna; Sociální pracovník Charitní poradny Bučovice a Slavkov u Brna. Více informací naleznete v sekci práce pod tímto odkazem.

Poselství papeže Františka k Světovému dni nemocných

Víra a láska: Také my jsme povinni položit život za své bratry je tématem letošního Světového dne nemocných, který si katolická církev připomíná 11. února, v den liturgické památky Panny Marie lurdské. Text najdete na webu České biskupské konference.

„Hluboká česko-německá spolupráce" obětem povodní pokračuje

Tobias Nölke, vyslanec Charity Německo, zavítal koncem listopadu do České republiky, aby se přesvědčil, jak probíhá pomoc obětem letošních povodní, na kterou Němci štědře připspěli. Rozhovor v německém jazyce, který pan Nölke poskytl stanici Radio Prag, naleznete zde.

Prezident Diecézní charity Brno slaví jubileum. Gratulujeme!

Prezident Diecézní charity Brno a děkan hodonínský Mons. Josef Zouhar oslavil životní jubileum sedmdesátin. Z poveření biskupa brněnského působí jako duchovní správce naší Charity  již 11 let. Srdečně gratulujeme!

Sledujte on-line: Příběhy, které svět nevidí

Foto: ČTPoslední dva díly nedělního odpoledního pořadu věnovala Česká televize střediskům Charity. Bývalé prostituky, klientky projektu Magdala, vystupují v dílu ze Znojemska. Na druhý konec země, do Chebu, se pak štáb vydal zaznamenat vzpomínky, chyby, ale i budoucí plány a naději lidí bez domova.

Doteky víry na Radiožurnálu s Dianou Kosinovou

Rozhovor s tiskovou mluvčí Diecézní charity Brno Dianou Tuyet Lan Kosinovou v pořadu Doteky víry na Radiožurnálu o kariéře, životní cestě nebo studiu filozofie a estetiky.

Dvacet minut Radiožurnálu s ředitelem Charity ČR

Bezdomovectvím je u nás ohroženo na sto tisíc lidí. Ministerstvo práce a sociálních věci představilo poprvé koncepci prevence a řešení této problematiky. Jak se k ní staví Charita ČR? A jak se člověk dostane "na ulici" a proč je tak těžké vrátit se zpět do běžného života? Na to odpovídal ředitel Charity ČR Lukáš Curylo. Přehrajte si záznam rozhovoru.

Nové číslo účtu pro sbírku na pomoc v ČR

Charita Česká republika mění číslo účtu veřejné sbírky na pomoc potřebným v ČR, mimo jiné tedy také na pomoc po povodních. Nové číslo sbírkového účtu je 44665522/0800, vedený u České spořitelny.
K této změně dochází z důvodu zákonné povinnosti po třech letech původní sbírku ukončit a předložit úředním orgánům její vyúčtování. Všem dárcům děkujeme za pochopení!

Film o pomoci po povodních

Dobrovolníci ze ZábřehuCharita s lidmi je název filmu, který představuje pomoc lidem v zaplavených oblastech. Jak to vypadá, když do humanitárního skladu přijde celá školní třída? Co je to první psychologická pomoc? Podívejte se!