Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

"Rodina - to nejlepší pro dítě"

Za podpory Nadace Terezy Maxové dětem spustily Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Hodonín projekt "Rodina - to nejlepší pro dítě".

Projekt je určen pro rodiny s nezletilými dětmi, které se nachází v krizové či jinak obtížné životní situaci a potřebují pomoc při naplnění svých funkcí.

Městkská policie se opět zapojila do AKCE JEHLA

Oblastní charita Hodonín vypisuje výběrové řízení + hledáme dobrovolníky!

Oblastní charita Hodonín vypisuje výběrové řízení na obsazení pracovních pozic: Pomocný pracovník - dělník pro Půjčovnu kompenzačních pomůcek ve Slavkově u Brna. a Zdravotní sestra pro Charitní ošetřovatelskou službu Bučovice a Slavkov u Brna.

Dále hledáme dobrovolníky na Kontaktní adiktologické centrum Vážka Hodonín. Nástup možný ihned.

Více informací v sekci práce pod tímto odkazem.

Projekt: Mládí správným směrem

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Hodonín rozjely za podpory Nadačního fondu Albert projekt Mládí správným směrem.

Projekt poskytne mladým lidem podporu pro zvládání obtížných životních situací, rozvoj jejich schopností a jejich nasměrování v životě, které jim umožní využít svůj potenciál. Je založen na individuální práci s mladým člověkem prostřednictvím aktivizačních, vzdělávacích a terapeutických činností.

Kristýna: Dobrovolnictví je dobrá volba

Do Klubu v 9 docházím jako dobrovolník již čtvrtým rokem. Na začátku roku 2014 jsem hledala vhodnou činnost a místo pro využití mých skromných tvůrčích schopností. Kamarádka mi navrhla dobrovolnictví, kterému se sama zrovna věnovala v Hradci Králové. Na internetu jsem objevila právě Klub v 9 a zkusila napsat email vedoucí této služby. Následovala úvodní schůzka s pracovnicí Janou a poté schůzka v dobrovolnickém centru Kambala, kde jsem podepisovala smlouvu o dobrovolnické službě.

Svatodušní sbírka na Charitu

Již tradičně se bude v kostelích brněnské diecéze konat Sbírka na Charitu, kterou ustanovil biskup Mons. Vojtěch Cirkle, zřizovatel Diecézní charity Brno. Datum konání sbírky bylo určeno na slavnost Seslání Ducha svatého, který letos připadá na neděli 20.5.2018. Tento krásný svátek znovuobrození Církve přes dary Ducha je příležitostí k obnově našeho duchovního života.

Kontaktní centrum se zapojilo do sběru stříkaček

Kontaktní centrum se zapojilo do dvou akcí pořádaných ve městě Hodonín. Dne 7. dubna se konala akce veřejné iniciativy Srdce pro Hodonín „Samoseto neuklidí“. Kontaktní centrum zapůjčilo zdarma kontejnery pro nálezy použitých injekčních stříkaček dobrovolníkům, kteří v rámci dané akce uklízeli prostory kolem vlakového a autobusového nádraží.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

MDŽ: Charita má ženskou tvář a květinou ve svátek nezarmoutíš

U příležitosti Mezinárodního dne žen, svátku úcty k ženám, připomínáme, že rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Ženy jsou rovněž z hlediska rizika více ohroženy chudobou více, než muži. Ženy však pracují také v Charitě. Co by jim k MDŽ udělalo radost? A co by popřály ženám, s nimiž se setkávají při vykonávání své profese? O tom více v anketě.