25. výročí DCHB
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Oblastní charita Hodonín vypisuje výběrové řízení

Oblastní charita Hodonín vypisuje výběrové řízení na obsazení pracovních pozic: Zdravotní sestra bez odborného dohledu pro Charitní ošetřovatelskou službu Bučovice a Slavkov; Pečovatel/ka pro Charitní pečovatelskou službu Ždánice; Sociální pracovník pro Nízkoprahové denní centrum pro lidi bez přístřeší Hodonín.

Více informací v sekci práce pod tímto odkazem.

Pozvánka na besedu

Rodičovské centrum Sluníčko Vás zve na workshopy na téma: "Alternativní cestou ke zdraví" a "Rodinné erby". Oba workshopy se uskuteční na Orlovně v Dolních Bojanovicích, více informací ZDE.

Děkujeme, že jste darovali 12 tun potravin pro lidi, kteří je potřebují

Parta skvělých dobrovolníků, zaměstnanců a dárců Diecézní charity Brno má za sebou pátý ročník Národní potravinové sbírky. Opět se podařilo posunout hranice možného. I přes nemalé technické problémy se v celkem osmi supermarketech na jižní Moravě vysbíralo od dárců 12 143 kg potravin. Což je o 197 kg více než loni. Darované potraviny pomohou například lidem bez domova, matkám s dětmi z azylového domova nebo klientům sociálních poraden.

Zveme vás na benefiční koncert BRNO GOSPEL CHOIR

Oblastní charita Hodonín Vás co nejsrdečněji zve na benefiční koncert Brno Gospel Choir, který se uskuteční 9. prosince v 15.00 v chrámu sv. Vavřince v Hodoníně.

Předprodej vstupenek je v sídle Oblastní charity Hodonín, Wilsonova 4242/7, Hodonín nebo na jejích pobočkách v Ratíškovicích, Mutěnicích, Dolních Bojanovicích, Šardicích a ve Ždánicích. Případně na telefonu 736 529 293.
Příspěvek na podporu OCH Hodonín je v předprodeji 100 Kč, na místě 150 Kč.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Jihomoravský kraj znevýhodňuje pracovníky preventivních sociálních služeb

Tisková zpráva (Brno. Jihomoravský kraj) Ministerstvo práce a sociálních věcí uvolnilo 823 mil. Kč na zvýšení platů v sociálních službách. Vláda ČR schválila navýšení platů v sociální sféře o 23 % již od července a o dalších 10 % od listopadu 2017. MPSV uvádí v tiskové zprávě, že dotace ze státního rozpočtu je účelově určena na dokrytí osobních nákladů pro všechny sociální služby zařazené do sítě sociálních služeb kraje. Jihomoravský kraj ale tyto prostředky použil pouze do služeb sociální péče, které sám ve velké míře poskytuje.

Zábavný den v hodonínském Bambinu

Děkujeme provozovateli Dětského hřiště Bambino, že nám poskytl volné vstupy pro děti z azylového domu. Děti se vydováděly na všech možných atrakcích, moc se jim v Bambínu líbilo a nejenom dětem, ale i maminkám, které si odpočinuly od každodenních starostí a zažily příjemné společné chvíle.

Hlasujte v anketě Bertík pomáhá

Milí charitní příznivci,

žádáme Vás o podporu při hlasování pro projekt Oblastní charity Hodonín, Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi, "Mládí správným směrem“, který bude zaměřen na aktivizační a psychoterapeutickou podporu mladým lidem.