Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Oblastní charita Hodonín vypisuje výběrové řízení

Oblastní charita Hodonín vypisuje výběrové řízení na obsazení pracovních pozic: Zdravotní sestra bez odborného dohledu pro Charitní ošetřovatelskou službu Bučovice a Slavkov u Brna; Sociální/ho pracovnici/ka pro Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, klub Pohoda Hodonín, Více informací v sekci práce pod tímto odkazem.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Diecézní charita Brno slavila 25. narozeniny v Žarošicích

V sobotu 17. června proběhla v Žarošicích na jižní Moravě oslava 25. výročí založení Diecézní charity Brno. Akce se účastnili zaměstnanci, jejich rodiny, dobrovolníci a příznivci Charity. Velké díky patří všem sponzorů a partnerům, bez kterých by se celá akce nemohla uskutečnit. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Benefiční koncert Javory a Javory Beat

Oblastní charita Hodonín Vás co nejsrdečněji zve na benefiční koncert Javory a Javory beat, který se uskuteční 23. června v 17.00 v chrámu sv. Vavřince v Hodoníně.
Předprodej vstupenek je v sídle Oblastní charity Hodonín, Wilsonova 4242/7, Hodonín nebo na našich pobočkách v Ratíškovicích, Mutěnicích, Dolních Bojanovicích, Šardicích a ve Ždánicích. Případně na telefonu 736 529 293. Vstupné v předprodeji 250 Kč, na místě 300 Kč.

Místo: Kostel sv. Vavřince v Hodoníně
Termín: 23. 6. 2017, 17:00 — 23. 6. 2017, 19:00

Koncert Javory a Javory beat byl přeložen na 21.9.2017 !!!

Koncert Javory a Javory beat je přeložen na 21. 9. 2017 v 18.00. Vystoupení se uskuteční v kostele sv. Vavřince na Masarykově náměstí v Hodoníně. Více informací zde!

Video o lidech a pro lidi, kteří neměli tolik štěstí

Diecézní charita Brno (DCHB) pomáhá ročně 55 tisícům lidí. Mnozí z nich neměli v životě příliš mnoho štěstí a tak jim Charita podává pomocnou ruku. Video Vám nabízí jeden způsob, jak i Vy můžete podpořit tuto pomoc. Pošlete dárcovskou sms ve tvaru DMS DCHB 30 na číslo 87777. Děkujeme Vám!

Dluhové pasti: náš společný problém

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.