Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Benefiční koncert Javory a Javory Beat

Oblastní charita Hodonín Vás co nejsrdečněji zve na benefiční koncert Javory a Javory beat, který se uskuteční 23. června v 17.00 v chrámu sv. Vavřince v Hodoníně.
Předprodej vstupenek je v sídle Oblastní charity Hodonín, Wilsonova 4242/7, Hodonín nebo na našich pobočkách v Ratíškovicích, Mutěnicích, Dolních Bojanovicích, Šardicích a ve Ždánicích. Případně na telefonu 736 529 293. Vstupné v předprodeji 250 Kč, na místě 300 Kč.

Místo: Kostel sv. Vavřince v Hodoníně
Termín: 23. 6. 2017, 17:00 — 23. 6. 2017, 19:00

Oblastní charita Hodonín vypisuje výběrové řízení

Oblastní charita Hodonín vypisuje výběrové řízení na obsazení pracovní pozice: Kontaktní/terénní sociální pracovník/ce Kontaktního adiktologického centra Vážka Hodonín. Více informací v sekci práce pod tímto odkazem.

Koncert Javory a Javory beat byl přeložen na 21.9.2017 !!!

Koncert Javory a Javory beat je přeložen na 21. 9. 2017 v 18.00. Vystoupení se uskuteční v kostele sv. Vavřince na Masarykově náměstí v Hodoníně. Více informací zde!

Video o lidech a pro lidi, kteří neměli tolik štěstí

Diecézní charita Brno (DCHB) pomáhá ročně 55 tisícům lidí. Mnozí z nich neměli v životě příliš mnoho štěstí a tak jim Charita podává pomocnou ruku. Video Vám nabízí jeden způsob, jak i Vy můžete podpořit tuto pomoc. Pošlete dárcovskou sms ve tvaru DMS DCHB 30 na číslo 87777. Děkujeme Vám!

Dluhové pasti: náš společný problém

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Arcibiskup Jan Graubner: Služba lásky patří do každé farnosti

„Důležité je, aby každá farnost, která se chce považovat za živou a zdravou, měla rozvinutou péči o potřebné. (…) Není lehké potřebné najít a pomoc nabídnout tak, aby neurazila či neponížila. Je to škola lásky, která umí vidět a byt taktní,“ píše olomoucký arcibiskup Jan Graubner v úvodu přílohy Caritas 2/2017, který vyšla v Katolickém týdeníku č. 18. Příloha je věnována místním Charitám – základním jednotkám celé organizace.

Dětské odpoledne k oslavě 25. výročí založení Oblastní charity Hodonín

Oblastní charita Hodonín ve spolupráci s přístaviště U Jezu Vás srdečně zve na dětské odpoledne k oslavě 25. výroční založení OCH Hodonín
Čeká na vás rodinné odpoledne plné her, soutěží, malování na obličej, skákací hrad, plavba po Moravě, výtvarné  dílny a táborák. Těšíme se na Vás v neděli 4. července od 14.00 do 18.00 hodin v areálu přístaviště U Jezu v Hodoníně.

Charitní dobrovolníci, zapojte se do soutěže!

Milí dobrovolníci, kteří pomáháte v charitních službách, při charitních akcích nebo jakkoli věnujete svůj volný čas ve prospěch lidí v nouzi, děkujeme Vám! Šetříte Charitě čas a finance, ale také dodáváte velké množství pozitivní energie a optimismu lidem, kteří jsou mnohdy ve velmi těžkých situacích. Jako malé poděkování Vám nabízíme soutěž o tablet a mobilní telefony. Více najdete na letáku

Známe výherce z tříkrálové soutěže pro koledníky. Děkujeme za všechny zaslané příspěvky!

Během uplynulé Tříkrálové sbírky proběhla soutěž pro koledníky o ceny od firmy T-mobile a Brněnského biskupství. Účastníci měli na soutěžní lístek nakreslit nebo namalovat, na co se v zimě nejvíce těší. Do dvou kol soutěže se sešlo několik stovek obrázků. Výherci byli vylosováni na začátku ledna a března. Všem účastníkům děkujeme!